fbpx
Aurinkolasit golfiin

Aurinkolasit golfiin

26/05/2020

Kiinnostaako näkeminen golf-kentällä? Bollén Phantom-linssi korostaa kentän muotoja ja reagoi valon määrään, eli toimii pitkänäkin päivänä kentällä sään vaihdellessa. Kerromme aurinkolasien valinnasta golfiin sekä esittelemme Bollén golf-linssin.

 

Aurinkolasit suojaavat silmiä UV-säteilyltä, mutta niiden tarkoituksena ei ole ainoastaan häikäisyn vähentäminen vaan myös näön parantaminen. Golfaajalle on tärkeää erottaa kentän muodot ja korkeuserot. Lisäksi oikeanlainen linssi auttaa pallon lennon seuraamista.

Golf-kentälle suosittelemme ensisijaisesti ruskeaa tai punaista linssiä, sillä ne antavat kontrastia vihreällä kentällä. Käytännössä siis ruskean tai punertavan linssin läpi näet paremmin griinin muodot ja kaltevuudet. Sumuiselle ja sateiselle kelille on omat linssinsä, mutta kaikkihan me mieluiten golfaamme poutasäällä tai auringon paisteessa. Myös linssin tummuudella on merkitystä. Aurinkoiseen säähän suunniteltu linssi voi olla liian tumma pilvien siirryttyä auringon eteen. Toiset ovat ratkaisseet asian kuljettamalla vaihtolinssejä golf-bägissään. Vaihtolinssirumba ei kuitenkaan miellytä kaikkia.

 

Bollé Phantom-linssi golfiin

Koska sää voi vaihdella yhden kierroksen aikana paljonkin, on Bollén Phantom brown -linssi tummuva. Linssi tummuu UV-valossa ja antaa aina optimaalisen suojan sekä kontrastin. Kun aurinko menee pilveen, linssi vaalenee eikä aurinkolaseja tarvitsee ottaa pois silmiltä. Ominaisuuden ansiosta saat edelleen hyvän kontrastin kentällä. Bollén golf-linssin tummuva ominaisuus tekee laseista erittäin monikäyttöiset, ja ne toimivat hyvin pitkänä päivänä kentällä sään vaihdellessa.

Bollén Phantom-linssin golfversio on pohjasävyltään ruskea. Linssissä on joko hopeinen tai punertava peilipinta. Linssimateriaali on optiikaltaan erittäin laadukasta, lähes lasiin verrattavissa olevaa trivexiä. Trivex on kevyt ja turvallinen linssimateriaali. Lue lisää  Phantom-linssin ominaisuuksista täältä.

 

havainnekuva

Havainnekuva golf-linssin kontrastista

 

Kehyksen ominaisuudet

Aurinkolasikehyksen valinnassa on tärkeää, että lasit pysyvät tukevasti päässä swingatessa. Kaareva kehys suojaa hyvin myös sivuhäikäisyltä, ja ohjaa tuulen pois silmistä. Golf-malleissa ei usein ole kehystä linssien alareunassa, jolloin reuna ei myöskään häiritse näkemistä. Kehys voi myös kulkea kokonaan linssin ympäri, kunhan linssillä on tarpeeksi korkeutta. Tämä kannattaa muistaa siis testata aurinkolaseja sovitettaessa: Näetkö pallon eri lyöntiasennoissa, avauslyönnissä, chipissä ja putissa?

Bollén golf-aurinkolasit

Bollé Bolt golf-linssillä. Säädettävä nenätalla takaa kehyksen istuvuuden. Auki oleva kehyksen alareuna takaa hyvän näkyvyyden lyönnissä.

 

 

Myös omilla voimakkuuksilla

Bollén Phantom-linssi on saatavilla myös omilla voimakkuuksilla, sekä yksitehoina että monitehoina. Mainitsethan optikolle, että lasit tulevat golfiin, jotta mitoitus ja voimakkuuksien asennus onnistuvat. Tämä on tärkeää, sillä golfissa pitää nähdä hyvin eri etäisyyksille. Olemme kirjoittaneet Bollén kaarevista linsseistä voimakkuuksilla oman bloginsa.

 

Muut linssin ominaisuudet

Polarisoivan linssin käyttö golfissa jakaa mielipiteet. Polarisoiva linssi poistaa vaakaheijasteita pinnoilta, jolloin linssi saattaa poistaa viheriöltä pelaamisen kannalta olennaisia vihjeitä. Lisäksi polarisoiva linssi voi vaikuttaa syvyysnäkemiseen. Toiset kokevat polarisoivan linssin kuitenkin toimivaksi myös golf-kentällä, ja pitävät sen heijastuksen estäviä ominaisuuksia miellyttävinä. Kokemuksemme mukaan golf-linssit eivät yleensä ole polarisoivia.

Kiinnostuitko? Katso lähin Bollé aurinkolasien jälleenmyyjäsi täältä.

Lue myös: Miten valita aurinkolasit

Kategoriat: Optiikka
Avainsanat: aurinkolasit bolle golf