fbpx
Kaarevat aurinkolasit omilla voimakkuuksilla

Kaarevat aurinkolasit omilla voimakkuuksilla

04/04/2018

Silmälasien käyttäjille omat voimakkuudet saattaa olla merkittävä ominaisuus myös aurinkolaseissa. Nykyisin ei tarvitse valita tarkan näkemisen ja häikäisysuojan väliltä, vaan molemmat voi saada samassa paketissa.

 

Erityisesti harrastettaessa ja vauhdin kasvaessa tarkka näkeminen ja ympäristön hahmottaminen on turvallisuuden kannalta tärkeää. Moniteholinssit puolestaan takaavat, että näet myös auton mittariston aurinkoisella säällä tai voit lukea kirjaa helposti myös rannalla.

Olemme Bollélla sporttisen elämäntavan puolestapuhujia, ja tarjoamme aurinkolaseja myös urheiluun. Laaja linssivalikoima on saatavilla myös omilla voimakkuuksilla, jolloin voit valita suosikkilinssisi ominaisuudet myös aurinkolaseihin voimakkuuksilla. Sporttilaseille ominaista on usein kaareva muotoilu, jolloin lasit suojaavat hyvin mistä tahansa suunnasta häikäisevältä valolta. Usein törmäämme olettamukseen, ettei kaarevia aurinkolasikehyksiä voi linssittää omilla voimakkuuksilla. Bollén B-thin -teknologian ansiosta kaarevan mallin linssittäminen suuremmillakin voimakkuuksilla on mahdollista. Kiinnostuneille haluamme avata linssien valmistusprosessia hieman enemmän. On tärkeää ymmärtää, millaisia ominaisuuksia kaarevilta linsseiltä voimakkuuksilla voi vaatia.

B-thin teknologia

Linssien valmistuksessa otetaan huomioon käyttäjän voimakkuudet, valitun aurinkolasikehysmallin mitat ja muodot sekä istuvuus kasvoilla. Nämä tekijät huomioiden valmistetaan käyttäjän silmille mittatilaustyönä aurinkolasit voimakkuuksilla.

Kun voimakkuudet ylittävät perinteisen digitaalisen hionnan voimakkuusrajat, Bollén patentoitu algoritmi laskee linssille uudet voimakkuudet. Näin taataan paras mahdollinen näkeminen ilman pahoja vääristymiä sivuilla. Jos voimakkuudet ovat keskisuuret tai suuret, käytetään teknologiaa, jossa lasketaan uudet voimakkuudet optiselle alueelle sekä siirtymäalueelle erikseen. Siirtymäalueen (transition zone) voimakkuus on pienempi kuin optisen alueen, mutta tällä ei ole olennaista merkitystä näkemisen kannalta, sillä alue on linssin reunassa. Tärkeää on, että lasien käyttäjä voi kuitenkin havainnoida sivulla tapahtuvan liikkeen. Tarkka näkeminen tapahtuu optisella alueella, joten käyttäjän tulee kääntää päätään katsoessaan sivuille.

linssiteknologiaa.png

 

B-thin -teknologialla saadaan valmistettua reunoilta ohuempi linssi, jolloin kaareva kehys on mahdollista linssittää ja lopputuloksesta tulee miellyttävämpi käyttää. Bollén voimakkuusrajat ovat aurinkolasimarkkinoiden laajimmat sekä yksitehoissa että monitehoissa: +6:sta -8:aan (cyl -4) ylettyvät rajat palvelevat 99 prosenttia silmälasien käyttäjistä. Todennäköisesti siis sinullekin löytyy sopiva malli!

 

golflinssinlpi.jpg

Linsseihin totuttelu palkitsee

Kaareviin linsseihin tottuminen voi kestää muutaman viikon, mutta yleensä aivot mukautuvat niihin. Tottuminen on hyvin yksilöllistä. Saimme mielenkiintoisen palautteen eräältä optikolta hänen hankittuaan ensimmäiset Bollét voimakkuuksilla ja golf-linssillä. Ensimmäiset kerrat kentällä uudet lasit kasvoilla olivat kuulemma haastavia. ”Melkein alkoi jo nolottaa, kun tuntui ettei osu edes palloon! Mutta optikkona tiesin aivojeni vaativan totuttelua. Muutaman harjoittelukerran jälkeen se sitten vaan naksahti jotenkin paikoilleen. Nyt tuntuu, etten näe enää mitään ilman lasejani!”Aurinkolasilinsseihin kannattaa satsata siinä missä hyviin juoksukenkiin. Optikkoliikkeet auttavat kartoittamaan sopivat vaihtoehdot juuri sinun lajiisi. Olemme varmasti yhtä mieltä siitä, että täydellinen lyönti golfkentällä, polun muotojen hahmottaminen maastopyörän selästä tai kartan lukeminen paahteisella aukealla ei saa jäädä näkemisestä kiinni.

 

Kategoriat: Optiikka
Avainsanat: aurinkolasit bolle voimakkuuksilla