fbpx
Serengeti Drivers-linssi autoiluun

Serengeti Drivers-linssi autoiluun

01/03/2022

Uskallamme väittää, että Serengeti on maailman paras aurinkolasi autoiluun.

Väitteemme perustuu linssin ominaisuuksiin. Serengeti on ainoa aurinkolasibrändi, joka tarjoaa kaikki kolme huipputeknologiaa samassa linssissä: Photochromic, Spectral Control® ja polarisointi. Lisäksi valikoimasta löytyy yksi erityisesti ajamiseen suunniteltu linssi, Serengeti Drivers.

Serengetin malli Aitkin Drivers-linssillä. Jokainen Serengetin kehysmalli on saatavilla myös Drivers-linssillä.

Drivers-linssi

Oletko ajatellut, että aurinkolasien tehtävä ei ainoastaan ole suojata silmiä auringolta, vaan ne voivat myös parantaa näkemistä? Drivers on Serengetin alkuperäinen ja tunnetuin linssi, joka on suunniteltu ajamiseen. Meripihkan värinen linssi parantaa kontrastia ja korostaa punaista, keltaista ja vihreää.

Drivers-linssi on ollut markkinoilla vuodesta 1985, ja saamme edelleen kyselyitä vanhojen Serengetien löytyessä aarrelaatikoista: Vieläkö sitä driversia saa? Kyllä saa!

Drivers

Drivers-linssi on suunniteltu erityisesti autoiluun. Siitä on olemassa muutamia erilaisia versioita, joissa linssin lisäominaisuudet vaihtelevat.

Alkuperäinen Drivers-linssi sopii hyvin keskivaloisiin päiviin ja pilviseenkin säähän. Linssin pohjaväri on meripihkan ruskea, eikä linssissä ole peilipintaa. Linssistä on saatavilla sekä polarisoiva että ei-polarisoiva versio. Jutun lopussa kerromme polarisoivan linssin ominaisuuksista tarkemmin.

Drivers Gradient

Drivers-linssistä on saatavilla myös liukuvärjätty versio Drivers Gradient. Tämä linssi kehitettiin helpottamaan pilotteja ja autoilijoita näkemään mittaristo paremmin. Linssi on siis ylhäältä tumma ja vaalenee alaosaa kohti, jolloin se suojaa silmiä häikäisyltä linssin yläosassa, mutta mahdollistaa kirkkaan näkymän mittaristoon linssi alaosan läpi katsottaessa. Pilotit käyttävät Drivers Gradientista ei-polarisoivaa linssityyppiä.

Serengeti Tellaro Drivers Gradient -linssillä. Linssi on liukuvärjätty ja vaaleampi alaosasta, jolloin näet auton mittariston täydellisesti.

Drivers Gold

Drivers Gold -linssissä on samat ominaisuudet kuin perinteisessä Drivers-linssissä. Lisänä on tyylikäs kultainen peilipinta, joka vähentää häikäisyä, sekä polarisoiva ominaisuus, joka poistaa vaakaheijasteita. Peilipinnan ansiosta Drivers Gold sopii erinomaisesti aurinkoisiin päiviin.

Serengeti Boron Drivers Gold -linssillä. Perinteiseen Drivers-linssiin on lisätty kultainen peilipinta, joka antaa lisäsuojaa häikäisylle ja on ennen kaikkea tyylikäs!

 

Linssiteknologiat 

Spectral Control®

Serengetin linssien Spectral Control® -teknologia suodattaa 95 % sinivalosta, mikä vähentää näkymän sumeutta ja tekee maisemasta kirkkaan. Linssi ikään kuin muuttaa näkymän teräväpiirroksi. Linssit päästävät valoa läpi valikoivasti: enemmän punaista, keltaista ja vihreää. Tämä parantaa syvyysnäkemistä ja tarkkuutta. Näin kolmiulotteisuus ja yksityiskohdat näkyvät paremmin.

Spectral control tarjoaa ylivoimaisesti tarkimman näkymän linssin läpi, ja se on Serengetin patentoima teknologia. Kaikissa Serengetin linsseissä käytetään Spectral Control® -teknologiaa, ja siihen perustuu myös Drivers-linssin erinomaisuus.

Spectral Control® teknologia parantaa syvyysnäkemistä ja tarkkuutta sekä tekee maailmasta värikylläisemmän.

UV-valossa tummuva eli photochromic

Lisäksi kaikki Serengetin linssit ovat tummuvia, mikä tekee niistä monikäyttöiset. Linssit tummenevat kirkkaassa auringonvalossa antaen paremman häikäisysuojan ja vaalenevat vähemmässä valossa antaen paremman kontrastin ja näkyvyyden.

Linssi reagoi UV-valoon. Autossa katon suojissa on vähemmän valoa ja tarvitaan vähemmän suojaa häikäisyltä. Linssin ollessa vaaleimmillaan se tarjoaa hyvän kontrastin tiehen, tarvittavan häikäisysuojan auringolta mutta myös hyvän näkymän mittaristoon. Vaalealla linssillä näet paremmin myös tunnelissa ja parkkihallissa.

Parkkipaikalla autosta ulos noustessa valoa on enemmän, ja linssi tummenee UV-valon vaikutuksesta tarjoten jälleen optimaalisen suojan. Samoin linssi tarjoaa parhaan suojan myös moottoripyöräillessä, kun linssi reagoi muuttuviin valo-olosuhteisiin heti auringon tullessa pilven takaa esiin.

Linssi tummuu uv-valon vaikutuksesta eli antaa aina optimaalisen suojan silmille.

Polarisoiva ominaisuus

Drivers-linssiä saa sekä polarisoivana että ei-polarisoivana. Tielle suosittelemme polarisoivaa versiota, jolloin linssi poistaa vaakaheijasteita tien pinnasta.

Polarisoivan linssin edut tulevat tien päällä erityisesti esille silloin, kun aurinko alkaa paistaa sateen jälkeen ja tie heijastaa todella kirkkaasti. Viimeistään silloin ymmärrät polarisoivan ominaisuuden edut!

Polarisoiva ominaisuus poistaa vaakaheijasteita esimerkiksi asfaltin tai veden pinnalta.

On hyvä muistaa, että kaksi polarisoivaa pintaa päällekkäin estävät kaiken valon läpäisyn, jolloin on mahdollista ettei puhelimen näytöltä katsottava navigointi näy tai lasien käyttö ei onnistu moottoripyöräkypärän visiirin ollessa alhaalla. Näin käy siis silloin, kun laitteen näyttö ja kypärän visiiri ovat tummuvia.

Kannattaa siis testata linssit itselle tärkeimpien ajolaitteiden ja varusteiden kanssa. Usein puhelimen näyttöä voi lukea vaaka- tai pystyasennossa, riippuen polarisoivan teknologian suunnasta suhteessa näyttöön.

Serengetin aurinkolasit viimeistellään käsityönä.

Laadukkaat aurinkolasit

Serengetin aurinkolasit viimeistellään käsityönä. Linssit valmistetaan aina laadukkaimmista materiaaleista, jolloin näkymä linssin läpi on tarkka ja silmää miellyttävä. Kokeile huippuoptiikkaa. Tiedämme, että huomaat eron!

Serengetit on saatavilla myös omilla voimakkuuksilla. Valikoimassa on sekä lasi- että trivex-linssejä ja voimakkuudet saa myös monitehoina.

Optiikkaliikkeet palvelevat sinua Serengeti-asioissa. Etsi lähin jälleenmyyjäsi ja vieraile kivijalassa!

Serengeti tarjoaa myös laajan valikoiman naisille suunniteltuja aurinkolaseja.

Lue lisää Serengetin linssiteknologiasta ja linssimateriaaleista

Kategoriat: Optiikka
Avainsanat: aurinkolasit drivers serengeti tummuva linssi