fbpx
Serengeti Drivers-linssi autoiluun

Serengeti Drivers-linssi autoiluun

01/03/2021

Uskallamme väittää, että Serengeti on maailman paras aurinkolasi autoiluun.

Väitteemme perustuu linssin ominaisuuksiin. Serengeti on ainoa aurinkolasibrändi, joka tarjoaa kaikki kolme huipputeknologiaa samassa linssissä: Photochromic, Spectral Control® ja Polarisointi. Lisäksi valikoimasta löytyy yksi erityisesti ajamiseen suunniteltu linssi, Drivers.

Serengetin aurinkolasit viimeistellään käsityönä.

Drivers

Oletko ajatellut, että aurinkolasien tehtävä ei ainoastaan ole suojata silmiä auringolta, vaan ne voivat myös parantaa näkemistä? Drivers on Serengetin alkuperäinen ja tunnetuin linssi, joka on suunniteltu ajamiseen. Meripihkan värinen linssi parantaa kontrastia ja korostaa punaista, keltaista ja vihreää.

Drivers sopii hyvin pilviseen säähän ja keskivaloisiin päiviin. Drivers-linssi on ollut markkinoilla vuodesta 1985, ja saamme edelleen kyselyitä vanhojen Serengetien perusteella: Vieläkö sitä driversia saa? Kyllä saa! Ja muutamia vaihtoehtojakin on.

Drivers linssivaihtoehdot

Drivers-linssistä on saatavilla myös liukuvärjätty versio Drivers Gradient. Linssi kehitettiin helpottamaan pilotteja ja autoilijoita näkemään mittaristo hyvin. Linssi on siis ylhäältä tumma ja vaalenee alaosaa kohti, jolloin se suojaa silmiä ylhäältä, mutta mahdollistaa kirkkaan näkymän mittaristoon. Pilotit käyttävät ei-polarisoivaa linssityyppiä.

Serengeti Modugno Drivers Gradient -linssillä.

Drivers Gold -linssissä on samat ominaisuudet kuin perinteisessä Drivers-linssissä. Lisänä on tyylikäs kultainen peilipinta, joka vähentää häikäisyä, sekä polarisoiva ominaisuus, joka poistaa vaakaheijasteita. Sopii aurinkoisiin päiviin.

Serengeti Agostino Drivers Gold -linssillä.

 

Spectral Control® 

Serengetin linssien Spectral Control -teknologia suodattaa 95 % sinivalosta, mikä vähentää näkymän sumeutta ja tekee siitä kirkkaan. Linssi ikään kuin muuttaa näkymän teräväpiirroksi. Linssit päästävät valoa läpi valikoivasti: enemmän punaista, keltaista ja vihreää. Tämä parantaa syvyysnäkemistä ja tarkkuutta. Näin kolmiulotteisuus ja yksityiskohdat näkyvät paremmin. Spectral control tarjoaa ylivoimaisesti tarkimman näkymän linssin läpi, ja se on Serengetin patentoima teknologia.

Serengetin linssit sopivat tielle kuin tielle.

UV-valossa tummuva Photochromic

Lisäksi kaikki Serengetin linssit ovat tummuvia, mikä tekee niistä monikäyttöiset. Linssit tummenevat kirkkaassa auringonvalossa antaen paremman häikäisysuojan ja vaalenevat vähemmässä valossa antaen paremman kontrastin ja näkyvyyden. Linssin reagoiminen tapahtuu vain UV-valossa. Autossa katon suojissa on vähemmän valoa ja linssin ollessa vaaleimmillaan tarjoaa se hyvän kontrastin tiehen, tarvittavan häikäisysuojan auringolta mutta myös hyvän näkymän mittaristoon. Vaalealla linssillä näet paremmin myös tunnelissa ja parkkihallissa. Parkkipaikalla autosta ulos noustessa valoa on enemmän, ja linssi tummenee UV-valossa tarjoten jälleen optimaalisen suojan. Samalla logiikalla linssi antaa optimaalisen suojan myös moottoripyöräillessä, kun linssi reagoi muuttuviin valo-olosuhteisiin heti auringon tullessa pilven takaa esiin.

Polarisoiva ominaisuus

Drivers-linssiä saa sekä polarisoivana että ilman polarisointia. Tielle suosittelemme polarisoivaa versiota, jolloin linssi poistaa vaakaheijasteet tien pinnasta. On hyvä muistuttaa, että kaksi polarisoivaa pintaa päällekkäin estävät kaiken valon läpäisyn, jolloin on mahdollista ettei puhelimen näytöltä katsottava navigointi näy tai lasien käyttö ei onnistu moottoripyöräkypärän visiirin ollessa alhaalla. Kannattaa siis testata linssi itselle tärkeimpien ajolaitteiden ja varusteiden kanssa, ja tutkia näyttöjä eri kulmista. Polarisoivan linssin edut tulevat tien päällä erityisesti esille, kun aurinko alkaa paistaa sateen jälkeen ja tie heijastaa todella kirkkaasti. Viimeistään silloin ymmärtää polarisoivan ominaisuuden edut!

Kokeile huippuoptiikkaa. Tiedämme, että huomaat eron! Serengetit on saatavilla myös omilla voimakkuuksilla.

Etsi lähin jälleenmyyjäsi

Lue lisää Serengetin linssiteknologiasta ja linssimateriaaleista

Kategoriat: Optiikka
Avainsanat: aurinkolasit drivers serengeti tummuva linssi