fbpx
Omistamme vain vanhan pakettiauton nimeltä Sirpa

Omistamme vain vanhan pakettiauton nimeltä Sirpa

29/11/2018

Tiimilaskijaparimme Jenni Kaipainen ja Jussi Hynninen kertoivat meille, millaista elämää heidän inspiroivien outdoor- ja seikkailukuvien taakse kätkeytyy. Mitä he tekevät Norjassa, Virossa, Uudessa-Seelannissa, Espanjassa, Sveitsissä ja Pyhällä, ja miten reissaaminen, vapaalasku ja opiskelu yhdistetään!

Syksy meni vauhdilla uusien tuulien puhaltaessa Jennin ja Jussin kohdalla. Kesän Norjassa työskentelyn jälkeen Jenni aloitti opiskelut Tarton eläinlääketieteellisessä Virossa, jonne he muuttivat syyskuun alussa. Jennillä syksy on ollut opiskelun täyteistä ja Jussi on reissannut.

Jussi:  “Olen ehtinyt olla Tartossa syksyn aikana yhteensä 5 viikkoa, muuten olen ollut tien päällä lähes koko ajan. Tarto vaikutti paikkana heti tosi kivalta. Kyllä tätä voi kodiksi kutsua, ainoastaan maaston tasaisuus saattaa hieman käydä mielen päälle pidemmällä aikavälillä.”

Ensimmäisellä reissulla syksyllä kävin vierailemassa Uudessa-Seelannissa isoveljeni luona kuukauden päivät ja pääsin reissulla myös laskemaan kahdessa eri keskuksessa. Gardronaz ja The Remarkables olivat molemmat vierailemisen arvoisia keskuksia, taattua skandinaaveille tuttua betonilunta tarjolla! Kaikkein kiinnostavin keskus vapaalaskun kannalta, Treblecone Wanakassa, meni juuri sinä päivänä kiinni, kun saavuin paikalle. Onneksi kutsu keskuksen lopettajaisbileisiin kävi ja hauskaa oli.

Toinen syksyn reissu oli maastopyöräilyreissu Benalmadenassa Espanjassa. Kämppä ystäväpariskunnan kanssa kolmeksi viikoksi, lennot Malagaan, fillarit mukaan ja kausikortti gondolihissiin. Siinä mahtava resepti suomalaisen marraskuun selättämiseen, suosittelen vahvasti!”

Jussi Hynninen Uudessa-Seelannissa ja Espanjassa.

Jussi reissasi syksyllä Uudessa-Seelannissa ja Espanjassa

Miltä sitten tuntuu yhtäkkiä vuosien ympärivuotisen vuorilla olon jälkeen istua hyvin tiiviisti takapuoli kiinni koulunpenkissä, kun toinen reissaa ympäriinsä? Jenni:  “Koulu on ollut minun haaveeni hyvin pitkään, ja vihdoin päätin, että ehkä nyt olisi aika aloittaa. Olen niin motivoitunut, innoissani ja fokusoitunut, että Jussin ollessa reissussa aika menee kuin siivillä. Kuitenkin varsinkin mitä lähemmäs talvea mennään, sitä kamalampi koti-ikävä minulla on. Välillä on tosi huonoja päiviä, ja haluaisin vain pohjosen tuntureille, sekä perheen ja ystävien luokse. Sitten taas tulee motivaatiovimma ja muistan, miksi olen täällä.

Myös ajatus 6 viikon talvilomasta (joulu Pyhällä, jonka jälkeen 5 viikkoa Engelbergissä Sveitsissä) ja 4-päiväisestä kouluviikosta keväällä saa kummasti hommia rullaamaan nyt syksyn arjessa. Tiedän myöskin, ettei täällä olo ole pysyvää, ja mitä pidemmälle opinnot etenevät, sitä enemmän voin tehdä harjotteiluja, vaihtoja ym. missä ikinä haluan. Veikkaankin, että luonnollisesti harjoittelupaikat valikoituu vuorten läheltä.”

Jenni Kaipainen Tartossa.

Jenni ja Nyyti nollaillee koulupäivien jälkeen Tarton maisemissa

Moni varmasti miettii, miten tälläinen elämäntapa on ylipäätänsä mahdollista. “Meille molemmille on ollut itsestäänselvää, että kulut pitää pitää mahdollisimman pienenä, koska tulot ovat pienet. Emme omista mitään muuta, kuin vanhan pakettiauton ”Sirpan”, joka on kuljettanut meitä jo 8 vuoden ja 300 000 km verran.” Jennin ja Jussin koko omaisuus mahtuu Sirpan kyytiin, ja se pitää sisällään Nyyti-koiran sekä harrastusvälineet. Kaikki perustuu siihen, että rahaa ei kulu heidän mielestään mihinkään turhaan, vaan ainoastaan harrastamiseen ja elämiseen.

“Suurin osa tämän hetken tuloistamme on tullut viime vuonna kesän aikana Norjassa työskentelystä. Se kattaa ison osan myös talven budjetista. Talvella tuloja tulee monesta eri laskemiseen liittyvästä tapahtumasta, koulutuksesta, kuvauksesta ja opastuksesta.” Jenni työskentelee myös sponsoreilleen Haglöfsille ja Pyhälle, Jussin voit tavata talven mittaan myös Pyhältä eri Freekend- tapahtumista, Iso-Syöte freeride openista, Suomen hiihdonopettajat ry:n koulutuksista sekä Kilpisjärveltä. Talvella saadut tulot pitävät kesän aikana hankitun budjetin balanssissa.

“Tämä ei ole meille lomaa, emmekä elä kuten olisimme lomalla, vaan tämä on meidän normaalia elämää.” Jenni ja Jussi kiteyttää. Talvea odotellessa inspiraatiota kannattaa hakea Jennin ja Jussin somesta sekä uudelta seikkailuvideolta Kivalo.

Kategoriat: Laskettelu
Avainsanat: jenni kaipainen jussi hynninen vapaalasku