fbpx
Kaipaavatko laskettelulasisi päivitystä?

Kaipaavatko laskettelulasisi päivitystä?

19/12/2019

Löytyykö kaapistasi vanhat laskettelulasit, jotka pitäisi kenties uusia?

Mistä ylipäätään tietää, milloin lasit pitää päivittää? Varmimman vastauksen saat, kun katsot linssin läpi: onko näkymä selkeä? Jos linssissä on noin 50 naarmua, olemme varmoja, että lasit kannattaa vaihtaa. Laskettelulaseilla on kaksi pääasiallista tehtävää: suojata silmiä viimalta, lumelta ja UV-valolta sekä parantaa näkemistä rinteessä. Naarmuisen linssin läpi et enää näe mitään. Kirjoitimme konkreettisia vinkkejä lasien uusintaan. Kerromme, mitä kannattaa huomioida ja nostamme yhden varman vinkin Bollén mallistosta esille.

 

Mikä tekee laskettelulaseista hyvät?

Bollé päivitti suosikkimallinsa tälle kaudelle. Monen vuoden best seller Nova päivitettiin 2020-luvulle. Uudistetun Maddox-nimellä kulkevan mallin profiili on hieman edeltäjäänsä korkeampi, mutta muuten siinä on kaikki tutut huippuominaisuudet. Vanhan mallin uudistaminen saikin meidät miettimään, mikä tekee laskettelulaseista hyvän ja miksi Maddox on niin suosittu.

Lasien pitää istua hyvin, suojata silmiä ja näkymän linssin läpi pitää olla selkeä. Eli siinä tunteessa, kun sovitat laskettelulaseja ensi kerran, ei saa olla mitään häiritsevää. Lasien tulisi myös istua kypärän kanssa hyvin yhteen. Kiinnitä siis huomiota siihen, että lasit eivät purista eikä viimalle jää tilaa ohjautua lasien sisään. Oikean mallin löydyttyä, mieti myös linssin ominaisuuksia: millaiseen säähän olet hankkimassa laseja? Aurinkoisiin kevätpäiviin vai harmaaseen lonkerokeliin, jossa rinne ei erotu taivaasta?

 

Mikä tekee Bollén Maddoxista suosikin?

Bollé Maddox istuu erinomaisesti moneen kasvoon ja useimpien kypärien kanssa. Tämän olemme Neonsunissa testanneet useaan kasvoon sekä naisille että miehille. Hyvän mallista tekee myös käytettävyys. Silikonisträpin eli hihnan ansiosta lasit pysyvät kypärän päällä paikallaan. Tuplalinssi ja Flow Tech® ilmastointi estävät linssin huurtumista rinteessä. Linssissä on tietenkin tarvittavat UVA- ja UVB-suojat, optisesti laadukas linssi, joka ei vääristä ja kehyksessä iholle erittäin miellyttävä tuplapehmuste.

Kun ominaisuudet on kunnossa, voidaan lasikaupoilla vilkaista tässä kohtaa peiliin ja etsiä itselle se parhaiten sävyiltään ja yksityiskohdiltaan sopiva malli.

 

Meidän erityiseksi suosikiksi nousi tämä kultaa heijasteleva monivärinen kehys, jossa hihnan logossa erottuu todella tyylikkäästi Bollé hehkuvalla pohjalla. Värejä heijastava yksityiskohta aiheuttaa ihastusta, tulee karkkikauppafiilis!

Bollé Maddox shiny gold polychrome, sunrise-linssillä

 

Tiesitkö, että Bollén linssit ovat polykarbonaattia? Linssi on siis iskunkestävä ja turvallinen, eikä pirstoudu onnettomuuden sattuessa. Linssi on myös miellyttävän kevyt ja optiikaltaan laadukas, eikä vääristä. Laskettelulaseja valitessa otathan huomioon, että yleensä peilipintaiset linssit on tarkoitettu aurinkoiseen tai puolipilviseen säähän, eivätkä ole parhaimmillaan iltamäessä tai harmaalla kelillä, jolloin parhaiten toimii keltainen linssi. Jos etsit mahdollisimman monipuolista linssiä säähän kuin säähän, valitse Bollén Phantom linssi. Phanton on saatavilla myös Maddox mallissa. Nähdään rinteessä!

 

Katso lähin jälleenmyyjäsi täältä.

 

Lue myös:

Bollé Phantom – tarvitset enää vain yhdet laskulasit!

Miten valitset oikean linssin rinteeseen?

Kategoriat: Laskettelu
Avainsanat: bolle goggles laskettelu uutuus 2020