fbpx
Elan Ripstick Tour tuotearvostelu

Elan Ripstick Tour tuotearvostelu

24/02/2022

Uusi Elan Ripstick Tour sarja on täällä! Suksi, missä yhdistyy vapaalaskusuksen tärkeimmät ominaisuudet – kova suorituskyky, nopeus, vakaus ja monipuolisuus, mutta randosuksen ketteryys ja keveys, kuulostaako hyvältä?!  Yhteistyössä legendaarisen Glen Plaken kanssa suunnitellusta suksiperheestä löytyy 5 eri mallia -> naisten sekä miesten 88mm & 94mm, sekä herra Plaken oma signatuurisuksi 104mm levyisenä.

Jussi Hynninen valmistautuu skinnaamaan uusilla suksilla.
Ripstick Tour 104 on värikäs kuten sunnittelijansa Glenn Plakekin Kuva: Jenni Kaipainen

Elanin tiimilaskijan kommentit 

Elanin tiimilaskija, Jussi Hynninen, on päässyt testaamaan 104 mm levyistä Ripstick Touria Lapissa. Jussi kertoo, että suksi on kevyt, yksi suksi painaa noin 1540 grammaa, eli noin 300g vähemmän kuin samanmittainen Ripstick 106. Jussi sanookin olleensa yllättynyt siitä, miten hyvin niin kevyt suksi kestää vauhtia jopa kovalla rinteellä. Hän lisää, että koska sen kääntösäde on 21,5 metriä, se vaatii hieman taitoa ja tekniikkaa käskyttäjältään. Taitavan laskijan alla se tekee kuitenkin juuri sen, mitä siltä pyydetään. Se on rauhallinen, ja siksi äärimmäisen nautinnollinen laskea. ”Vihdoin löytyi vapaalaskusuksi randoiluun, missä ei ole tehty kompromisseja ylös- eikä alaspäin mentäessä” Jussi iloitsee. 

Siteen valinta suksiin 

Jussi haluaa lisätä, että siteen valinnalla on myös iso merkitys.  Hän itse on valinnut siteeksi Elan C-Rider 12, mikä tekee kombosta kevyen. Hän on valinnut tämän yhdistelmän lähinnä ylämäki-ominaisuudet silmällä pitäen. ”Kovin kevyeen sukseen ei kannata hankkia painavaa sidettä, eikä painavaan ja jäykkään sukseen liian kevyttä sidettä. Näin saat suksesta sen parhaat puolet esille”, Jussi kertoo. 

Ripstick Tour 104 ja Elan C rider 12 side.
Elan C rider 12 siteessä on dinit 12 saakka, silti painon ollessa vaivaiset 305g per side. Kuva: Teemu Kuisma

Ripstick Tourien muotoonleikatut skinit 

Suksiin on saatavilla myös valmiiksi muotoonleikatut skinit. Niissä on 65% mohairia ja 35% nylonia, mikä takaa kestävyyden ja keveyden samassa paketissa. 104mm Ripstick touriin skinit painavat 285 grammaa per skini. Jussi kertoo, että niissä on hyvä luisto, mikä tekee skinnaamisesta miellyttävää. Niissä käytetään hybrid adhesive teknologiaa, mikä tarkoittaa, että liimapinnat voi taittaa yhteen ilman sotkua tai välimuovia, ja ne on helppo myös vetää erilleen. Hän lisää, ettei liima myöskään ikäänny, eli sitä ei tarvitse uusia. ”Näin Lapissa randoillessa erinomainen piirre on myös se, että liima toimii paremmin kylmässä olosuhteessa” Jussi kertoo. 

Ripstick Tourin värikäs grafiikka.
Glenn Plaken nimikkosuksi on herättänyt paljon huomiota ulkonäöllään, eikä syyttä! kuva: Teemu Kuisma
Vapaalaskija laskee metsässä.
Sukset kelluvat hyvin myös pehmeällä lumella kuva: Teemu Kuisma

Lue myös Elanin Ripstickistä täältä.

Sinua lähimmät Elanin jälleenmyyjät löydät täältä.

Kategoriat: Laskettelu
Avainsanat: elan Elan Ripstick Tour vapaalasku

1 Comment

  1. 14/11/2022

    […] Elan Ripstick tuotearvostelu […]

Comments are closed.