fbpx
Vinkit lasten aurinkolasien valintaan

Vinkit lasten aurinkolasien valintaan

31/12/2018

Kaamos alkaa kääntyä valoksi, mutta aurinko paistaa matalalta. Valkoinen maa heijastaa valoa erityisen kirkkaasti. Myös talvella tarvitaan aurinkolaseja. 

Pitkänä päivänä ulkona lumileikeissä tai kirkkaana päivänä vaunulenkillä lasten silmät altistuvat UV-säteilylle ja sinivalolle. Lapset altistuvat auringonvalolle kolminkertaisesti aikuisiin verrattuna. Osa asiantuntijoista väittää, että jopa puolet ihmisen elinajan UV-altistuksesta saavutetaan jo nuorella aikuisiällä. Laadukkaat aurinkolasit suojaavat lasten silmiä ja lisäksi parantavat näkemistä ulkona. Mutta miten valita oikeat lasit? Kokosimme vinkit lasten aurinkolasien valintaan.

1. Aloittakaa aurinkolasien käyttö mahdollisimman varhain. Kun vaunujen aurinkosuoja ei enää riitä, ja lapsi haluaa nähdä mitä ympärillä tapahtuu, on lasien hankinta ajankohtaista, sillä lapsi ei osaa vältellä aurinkoon katsomista yhtä hyvin kuin aikuinen.

2. Testaa aurinkolasien istuvuus lapsen kasvoille. Lasien tulee pysyä helposti kasvoilla, mutta ne eivät saa puristaa. Pienempien lasten aurinkolaseissa on hyvä olla lasit paikallaan pitävä nauha, jolloin lasit pysyvät leikeissä mukana.

3. Valitse sellainen malli, joka suojaa myös sivulta häikäisevältä auringolta.

4. Suosi muovikehyksiä, erityisesti pienemmille lapsille, sillä ne joustavat metallikehyksiä paremmin. Lisäksi muovinen kehys tuntuu miellyttävämmältä ihoa vasten talvella.

5. Valitse laadukas linssi, jonka läpi näkee hyvin ja joka antaa täyden uv-suojan sekä estää haitallisen sinivalon. Liian tumma linssi voi häiritä näkemistä, minkä takia laseja ei haluta käyttää.

6. Totutelkaa laseihin yhdessä, jotta niiden käytöstä tulee luonnollista. Mitä vanhemmat edellä, sitä lapsemme perässä! Otathan huomioon isomman lapsen mielipiteen. Lapsi käyttää laseja todennäköisemmin, kun ne ovat itselle mieluisat ja niitä voi kantaa ylpeästi!

Sopivan lämpöinen haalari ylle ja aurinkolasit silmille, niin jaksaa rakentaa lumiukkoja!

 

Kategoriat: Optiikka
Avainsanat: aurinkolasit lapselle valintaopas