fbpx
Vielä on talvea jäljellä! Miten olisi vaikka hiihtovaellus?

Vielä on talvea jäljellä! Miten olisi vaikka hiihtovaellus?

06/04/2018

Täällä Elanin ja Bollén Suomen toimistolla ihailimme Jenni Kaipaisen ja Jussi Hynnisen Instagram-kuvia lajin parista. Raotimme toimiston kaihdinta ja kevään auringon paistaessa sisään pohdimme, vieläkö mekin ehtisimme rinteeseen tänä talvena. Kysyttiin Jenniltä, että onko talvea vielä jäljellä?

“Talvea tosiaankin on vielä jäljellä, parhaat kelithän alkaa vasta nyt!” Jenni innostuu, eikä ihme, kun katsoo millaisissa maisemissa niitä kelejä on otettu vastaan. Norjan Sunnmøren reissu oli onnistunut. “Oli kyllä mahtava reissu!! Kuvattiin Haglöfsille ens vuoden kampanjavideo, joka tulee ens syksynä ulos, ja BackCountrylle mainoskuvia.”

 

jennikaipainensunnmore.jpg  jenniselfie.jpg

 

Kuvausten ohella Jenni pääsi Sunnmøressa tietenkin vaeltamaan. Aiheeseen liittyen saimme alkuvuodesta Jenniltä ja Jussilta tuoteraportin skinnaamisesta. “Jenni on vanhasta kokemuksesta todennut, että on helppoa käyttää samaa suksea randoillessa kuin millä normaalisti suurimman osan päivistä laskee. Ainoa ero on randoon sopiva kevyempi side. Näin ollen ei tarvitse opetella randoreissuilla joka kerta, että miten tämä suksi toimikaan. Valinta siis Ripstick 106 181cm pitkänä ja pin-siteellä.

Pitemmillä toureilla Jussi on tällä kaudella käyttänyt Elan Ibex 94 xlt carbon suksea. Pituutta suksella on 177cm, ja kevyen tech-siteen kanssa suksi painaa vain reilun kilon! Kapeutensa ja keveytensä ansiosta skinnaaminen erityisesti jyrkemmällä on huomattavasti helpompaa. Sukset myös mahdollistavat pidemmät ja vauhdikkaammat nousut. Laskiessa suksi on hyvin samantyylinen kuin muut Elanin sukset, mutta keveytensä vuoksi maltti on valttia. Lyhyemmillä, enemmän freeride-tyyppisillä randoilla myös Jussi käyttää 188cm pitkää Ripstick 106, joka sopii paremmin tykittelevämpään ja kovavauhtiseen laskuun.

 

elanripstick.jpg

 

Voiko näistä kuvista olla inspiroitumatta? Eli nyt kaikki ulos nauttimaan auringosta, haikaten ja skinnaten kunto kasvaa! Lumiturvallisuuteen tutustuneena Jenni haluaa huomauttaa, että lumien kanssa saa olla Skandinaviassa tosi tarkkana tänä keväänä. Ja jos ensi vuoden retket on jo tähtäimessä, niin tsekatkaapa mikä uutuus Elanilta tulee markkinoille, Ibex Tactix folding ski. Ensi kaudella sukset taitetaan kahtia ja pakataan reppuun haikatessa.

Ps. Neonsunin Hämeenlinnan toimipisteen hiihtovaellusseura huomauttaa, että etelässäkin pääsee vielä hyvin rinteeseen. Pääasiahan on se, miten tullaan alas!

Kategoriat:
Avainsanat: elan tiimi vapaalasku