fbpx
Turvallisuusko kallista? Kokeilepa tapaturmaa..

Turvallisuusko kallista? Kokeilepa tapaturmaa..

04/10/2018

Tutkimusten mukaan 90 % silmien tapaturmista urheilussa olisi vältettävissä oikeanlaisilla suojalaseilla. Suuri osa silmälasien käyttäjistä pitää pelikentillä tavallisia silmälaseja. Tavallisia silmälaseja ei ole kuitenkaan suunniteltu kestämään iskuja, äkkinäisiä pään liikkeitä tai hikoilua. Riskinä on, että lasit tippuvat päästä kesken pelin, tai pahempaa, rikkoontuvat iskusta vahingoittaen silmiä tai kasvoja. Suosittelemme siis jättämään tavalliset silmälasit pukukoppiin.

Usein silmälasien käyttäjät vaihtavat pelikentillä piilareihin, sillä silmälasit eivät pysy vauhdissa mukana. Piilarit ovat näkemisen kannalta monesti toimiva ratkaisu, mutta ne eivät kuitenkaan suojaa silmiä. Oletko koskaan miettinyt, millaisella voimalla pallo voi tulla suoraan päin näköä?

sportprotective maksimi nopeudetpng

Pallopelejä harrastaville suosittelemme suojalaseja sekä pelivälineeltä että mahdolliselta pelikaverin kyynärpäältä suojautumiseen.

Pelaajat saattavat kokea suojavälineet aluksi peliä haittaavaksi ja siksi niiden käyttöön saatetaan siirtyä vasta sääntöjen niin määrätessä tai vasta, kun ensimmäinen tapaturma on jo sattunut. Ymmärrettävästi suojalasit tuntuu aluksi pelikentällä erilaiselta kuin ilman laseja pelaaminen, samalla tavalla kuin uudet silmälasikehykset aluksi kiinnittävät huomiomme näkökentässä. Hyvä suojaväline on kehitetty yhteistyössä eri lajien pelaajien kanssa, jolloin lajikohtaiset erityispiirteet voidaan huomioida tuotteessa. Suojalaseissa on ensisijaista, että näkökenttä on mahdollisimman laaja, lasit pysyvät päässä eivätkä linssit huurru. Loppu onkin mielestämme tottumiskysymystä.

Uskomme, että silmien suojaaminen tulee yleistymään. Samalla tavalla vielä 10 vuotta sitten laskettelurinteessä mentiin ilman kypärää ja ajateltiin pään suojaamisen olevan hätävaran liioittelua, kun nykyisin suuri osa laskettelijoista suojaa päänsä.

BSP_Playoff_12404jpg

Bollé Sportprotective suojalasien ominaisuudet:

Linssit ovat pirstoutumatonta polykarbonaattia. Linsseissä on molemmilla puolilla Bollén patentoima Platinum-pinnoite, joka estää linssin huurtumisen sekä sisältää kovan pinnan.

Kehykset on valmistettu uudella teollisella prosessilla, joka sallii kahden eri materiaalin valamisen yhdessä: kova materiaali iskunkestävyyteen ja pehmeä materiaali iskusta palautumiseen. Tässä uudessa prosessissa ei käytetä kemikaali-sidosaineita, mikä vähentää allergisten reaktioiden riskiä ja ehkäisee kehyksen reagoimista lämpöön. Käsittely takaa tuotteelle pitkän kestävyyden.

Lasit täyttää korkeimmat kansainväliset silmien suojaamisen standarit: EN 166, ANSI Z87 & ASTM F803-11.

Katso mallisto täältä.

Kategoriat:
Avainsanat: bolle sportprotective suojalasit urheiluun