fbpx
Suksilta pyörälle - toukokuu kaikkien aikojen harrastekuukausi!

Suksilta pyörälle – toukokuu kaikkien aikojen harrastekuukausi!

13/06/2018

Neonsunin tiimiläiset Jenni Kaipainen ja Jussi Hynninen päivittivät kuulumisiaan Norjasta. He saapuivat Åndalsnesiin toukokuun alussa ja saivat nauttia uskomattomista säistä, todella ei norjalaiseen tyyliin. Åndalsnes kaupungin läheisyydessä sijaitseva Romsdalen on kuulemma tunnettu siitä, että kun on hieno keli, on tosi hieno keli. Ja kun on harmaata, niin sitten on oikeasti harmaata. Vuorten yli menevä sola, Trollstigen aukesi vähän Jennin ja Jussin saapumisen jälkeen. Tie kulkee noin 800 metrin korkeuteen, minkä ansiosta kevätrando-mahdollisuuksia oli paljon.

”Nämä kuvat on 17.5.2018 otettuja, kun oltiin juhlimassa Norjan Itsenäisyyspäivää norjalaisten ystävien kanssa. Meidän vastapäisellä topilla, Alnestindillä oli arviolta 30 henkilöä, kun me taas saatiin nauttia Finnanin itätopilla ihan keskenään. Lämpimälle kelille ei näy loppua, joten lumet sulaa huminalla. Toukokuu on ehottomasti uusi suosikkikuukausi!”

 

8-29-16_Bolle_Chile_JeffBrockmeyer_285 bis.jpg

17052018_jussi.jpg

 

Lasku- ja kiipeilykauden lisäksi myös pyöräilykausi saatiin startattua Norjassa. Lämpimien kelien vuoksi sulamisvettä oli vuorilla vielä aika paljon toukokuun lopussa, joten parhaita pyöräilykelejä jouduttiin vielä odottamaan. Jenni ja Jussi kävivät muutamalla sähkömaastopyörälenkillä, sekä tiellä, että poluilla. ”Vaikka moni sähköpyöräilyä saattaa dissatakin, me ollaan todettu sen olevan superhauskaa puuhaa! Vauhtia saa hyvin tasaisillakin poluilla, ja näitä mäkisiä teitä on hauska rullailla niillä retkeilymielessä.”

Perinteinen maastopyöräkausi avattiin vihdoin toukokuun lopulla. Vaikka mutaa paikoin vielä löytyikin puoleen sääreen asti, polut olivat yllättävän hyvässä kunnossa.

 

jenni fillari.jpg

jussi fillari.jpg

jussi metsä.jpg

 

Kuivuuden takia koko Etelä- ja Keski-Norjassa oli suuri metsäpalovaara, joten viimein ne polutkin kuivuivat. Jenni ja Jussi testasivat Bollén uuden Trackdown Mips kypärän. ”Ei voi muuta sanoa, kun että suosittelen!! Kypärä istuu päähän ku sukka jalkaan. Lisäksi se on tosi kevyt ja huomaamaton. Mips-teknologia tuo huomattavaa turvallisuutta myös vauhdikkaampaan enduro-tyyppiseen ajamiseen. Hauska yksityiskohta on myös lipan alla olevat tuuletusreiät, joihin saa lasit helposti sujautettua, kun niitä ei tarvitse. Vauhdikkaita pyörähetkiä kaikille!”

 

jussi polku.jpg

paku chill.jpg

Lue lisää Bollé Trackdown kypärästä.

Seuraa Jenniä ja Jussia somessa!

Kategoriat: Pyöräily
Avainsanat: elan pyöräily vapaalasku