fbpx
Purjeveneessä asuva vapaalaskija

Purjeveneessä asuva vapaalaskija

15/10/2018

Neonsunin tiimin uusin tulokas on Juho Karhu, purjeveneessä asuva vapaalaskija. Hän on aiemmin viettänyt noin 10 talvea Alpeilla, mutta tämänhetkisenä projektina on purjehdus Suomesta Huippuvuorille, missä on tietenkin tarkoitus käyttää venettä liikkuvana basecampinä laskuhommille! Välipysähdys tehdään tulevan talven aikana Pohjois-Norjassa samoissa tunnelmissa. Juho asustelee ja purjehtii Norjan rannikkoa pitkin s/y Sylvialla, joka on normaali sarjarakenteinen lasikuituvene 80-luvulta. Vaikka veneeseen onkin lisätty mukavuuksia esim. dieselkamiinan muodossa, ovat olot kylmässä, sateisessa ja pimeässä Norjassa ensi talven aikana varmasti vähintäänkin mielenkiintoiset.

profiilijpg

Juho Karhu muutti veneeseen todettuaan, että vuokran maksaminen vie budjettia reissaamiselta.

Tässä Juhon terveiset:

”Hei! Terveiset täältä syksyisestä Norjasta, jossa maisemat alkavat olla vapaalaskijankin mieleen. Lunta on jo huipuilla ja kohta päästään laskemaan. Tähän asti kaikki on sujunut melko mutkattomasti, mutta talvea ja keväistä Barentsinmeren ylitystä Huippuvuorille odotan jännityksellä! Purjehdus täällä napapiirin yläpuolella on ”hieman” haastavampaa kuin Suomen saaristossa ja nyt kun tarkoituksena on vielä yhdistää hommaan laskeminen veneeltä käsin, niin soppa alkaa olla valmis.

2 Viime kauden tunnelmia Andermattista kuva Miska Merentiejpg

Viime kauden tunnelmia Andermattista. Kuva: Miska Merentie

Vuoret ja meri ovat sydäntäni lähimpänä, mutta leipätyöltäni olen freelance-kääntäjä. Töiden tekemiseen tarvitsen siis vain läppärini ja aina välillä jonkinlaisen nettiyhteyden. Veneeseen muutin sen jälkeen, kun tajusin että vuokran maksaminen veisi vaan budjettia reissaamiselta.

Talvivarustekumppaniksi tänne vuonoille valikoitui luonnollisesti Neonsun, sillä minulla on myönteisiä kokemuksia Elanin suksista ja Ripstickeistä! Veneeseen voi ottaa mukaan pelkästään monikäyttöiset ja kestävät varusteet. Liikun aika kaukana sivistyksestä, ja jos jotain menee rikki, niin korvaavien kamojen saaminen on mahdotonta. Suksissa on tärkeää lisäksi ennakoitavuus ja helppo laskettavuus. Ensi talven ja kevään paikoissa ei niinkään tulla tykittämään täysillä vaan lasketaan mieluummin melko konservatiivisesti.

Norjan rannikolla ja Huippuvuorilla riittää syrjäisiä saaria, vuonoja ja aiemmin laskemattomia paikkoja riittää, ja (meri)karttoja sekä satelliittikuvia onkin plärätty vaikka kuinka. S/y Sylvia on nyt purjehdittu jo Lofooteille saakka ja ensimmäiset potentiaaliset paikat on nyt päästy bongaamaan ihan livenäkin. Jatkan talven odottelua innolla ja kauhulla, tervetuloa seuraamaan seikkailua!”

Päivitämme Juhon kuulumisia kauden mittaan lisää. Seuraa Juhoa sillä välin Instassa ja Facebookissa!

1 Juho Karhu finmarkissa kuva Kuutti Haapanenjpg
Juho Karhu Finnmarkissa, Pohjois-Norjan maisemat eivät siis ole aivan vieraita! Kuva: Kuutti Haapanen

Kategoriat:
Avainsanat: elan tiimi vapaalaskija