fbpx
Miten valita laskettelukypärä?

Miten valita laskettelukypärä?

01/11/2018
Toisinaan törmäämme tilanteisiin, joissa harrastaja ja välineet ovat eriparia. Tämä nostattaa meidän verenpainetta joka kerta ja ainoastaan siksi, että tiedämme mitä harrastaja voi epäsopivien välineiden vuoksi menettää. Oikeita välinevalintoja voi tarkastella turvallisuuden, elämyksen sekä kehittymisen näkökulmista. Kypärä on ennen kaikkea suojatuote, jolloin turvallisuus on tärkein valintakriteeri.Laskettelukypärää valitessa ei kuitenkaan riitä, että kypärä on suunniteltu suojaamaan päätä rinteessä. Myös oikea koko ja istuvuus vaikuttavat turvallisuuteen. Kypärä ei saa heilua tai hölskyä päässä, jotta se suojaa tapaturman sattuessa. Liian tiukka kypärä tuntuu puolestaan epämiellyttävältä käyttää. Jos kypärä siis puristaa, vaihda kokoa tai mallia.
Kun juuri sinun päällesi oikean mallinen ja kokoinen kypärä on löytynyt, kannattaa selvittää myös kypärän muut ominaisuudet, jotka vaikuttavat sen käyttömukavuuteen. Ilmanvaihto on tärkeä tekijä pitkänä päivänä rinteessä, jotta pää ei hikoa. Myös irrotettavat korvaläpät on kätevä tapa lisätä kypärään suojaa ja leudommalla säällä vähentää sitä. Kannattaa myös kiinnittää huomiota siihen, voiko kypärän vuoren irrottaa ja pestä.

  1. Saat arvion oikean kypärän koosta, kun mittaat päänympäryksesi ohimoiden kohdalta.
  2. Kypärä on sopivan kokoinen, kun se ei purista eikä heilu.
  3. Korvan ja korvaläpän väliin saa jäädä korkeintaan kämmenen verran tilaa.
  4. Jos kypärä on säädettävää mallia, sovita se säädön isoimmalla asetuksella.
  5. Pipo vaikuttaa kypärän istuvuuteen, eikä sitä suositella kypärän alle. Parempi valinta on kypärähuppu.

Tämän jälkeen kurkkaa peiliin ja valitse istuvista malleista mielestäsi tyylikkäin! Muista testata kypärä myös laskettelulasien kanssa varmistaaksesi hyvän istuvuuden.

kyprnvalinta_1jpg

Kategoriat: Laskettelu
Avainsanat: laskettelukypärä valintaopas