fbpx
Kesä tulee – sukset varastoon ja fillari tilalle

Kesä tulee – sukset varastoon ja fillari tilalle

09/05/2018

Nyt on aika vaihtaa sukset polkupyörään, juoksukenkiin tai surffilautaan, kesä on nimittäin ovella! Helposti lasketteluvälineet jäävät autotallin tai varaston nurkkaan odottamaan seuraava kautta. Jotta vältyt alkukauden yllätyksiltä, lue vinkit välineiden hyvään talvisäilytykseen tästä. Kysyimme Elan Ski Shopin Katri Viitaniemeltä, miten sukset kannattaa laittaa kesälomalle.

”Suksien pohjat kannattaa putsata, erityisesti jos on hiihtänyt likaisemmilla kevätlumilla. Pohjaan voi jättää suojavoiteen, itse käytän jotain pehmeää. Sukset kannattaa säilyttää kuivassa paikassa suojassa pölyltä ja kosteudelta. Jos kantit ja pohjat ovat hyvässä kunnossa, kauden alussa sitten vaan siklaa huoltovahan pois ja laittaa kelin mukaisen voiteen tilalle. Jos sukset kaipaa enemmän huoltoa, niin ammattilainen auttaa tarvittaessa perushuollossa, eli kanttien teroituksessa ja pohjan hionnassa sekä voitelussa.”

Harva kuulemma muistaa kesän suojavahaa käyttää, mutta kannattaahan pelata varman päälle ja pitää välineistä huolta, niin pidentää myös käyttöikää. Suojaamaton pohja saattaa hapettua kesän aikana, tai pohjaan jäävät epäpuhtaudet reagoida hapen kanssa.

Lisäksi tulee huomioida, että säilytyspaikka on kuiva, etteivät kantit ruostu. Kannattaa myös tarkastaa, ettei säilytyspaikkaan paahda aurinko tai ettei syksyllä päälle menevät lämpöpatterit ole kosketuksissa välineiden kanssa. Asia kannattaa huomioida myös laskettelukypärän ja -lasien kanssa. Puhdistetut ja kuivat välineet suojapusseissa säilyvät hyvässä kunnossa valolta ja kuumuudelta suojattuna.

Kuvassa Glen Plake matkailuautonsa suksistudiossa. Sukset sekä niiden huoltopaja kulkee mukana. Kuva: Peter Morning

Kategoriat:
Avainsanat: elan huolto laskettelusukset