fbpx
Elan tuotearvostelut tiimilaskijoilta

Elan tuotearvostelut tiimilaskijoilta

11/12/2019

Pyysimme suksiarvostelut tiimiläisiltämme Jenni Kaipaiselta ja Jussi Hynniseltä. Saimme kehuja, mutta myös suosituksia, millaisessa rinteessä ja käytössä mikäkin malli parhaiten toimii. Ja mikä parasta, saimme kommentit kuvien kera!

Näin alkukaudesta, varsinkin jos omat hiihtoreissut ovat vielä edessäpäin, on parasta saada inspiroitua muiden kokemuksista. Jennin ja Jussin kuvat ovat viime kaudelta, mutta sukset jatkavat samoilla ominaisuuksilla tähän kauteen.

Jussin kokemukset Ripstickistä

Ticinossa Sveitsissä Jussi laski Elan Ripstick 106:lla (181cm ja G3 ION siteellä): ”Tässä on kevyt kombo, jolla taittuu pidemmätkin skinnailut. Jos tähtäin on hyvissä ja nautinnollisissa laskuissa, tässä on siihen suksi. Toimii siis rinteessä, myös kovalla lumella, mutta parasta A-ryhmää puuterissa!”

Jussi ja Ripstick 116 Pyhällä. Kuvaaja @tmukuisma

 

Ripstick sarjan monipuolisuus kiteytyy hyvin näissä Jussin kuvissa. Pyhän rinteessä Jussilla oli mukana Elan Ripstick 116 (185cm ja attack 18 siteellä). ”Suksi, joka tykkää vauhdista ja kestää sitä maailman ääriin. Selvästi isojen mäkien suksi, mutta vauhdin kanssa toimii hyvin myös esimerkiksi Pyhän rinteessä, kuten kuvasta näkyy.” Jussi suosittelee Ripstick 116:ta kovaan vauhtiin tai todella syviin puutereihin.

Jussi ja Elan Ibex 94 Carbon XLT Engelbergissä Sveitsissä

 

Jussilta löytyy kokemusta toki muistakin malleista kuin Ripstickeistä. Engelbergin reissulla alla oli Elan Ibex 94 Carbon XLT 177cm. ”Reilun kilon painoisena suksi on ylämäkeen mennessä unelma. Leveyttä löytyy silti 94mm keskeltä, joten sukset toimii todella hyvin myös alamäkeen tullessa. Tämä on pitkien reissujen suksi, jossa on myös hyvät laskuominaisuudet.” Jussi sanoo, että suksi on parhaimmillaan kovalla lumella, koska se on erittäin kiertojäykkä.

Lumisadetta Pyhällä, kohta päästään suuntaamaan alas!

 

Norjassa. Välillä pysähdytään ihailemaan maisemia ja tietenkin rapsuttamaan Nyytiä. Kuka eka ylhäällä?

 

Jenni Kaipainen laskee parhailla suksilla ikinä

Jenni laskee paljon Ripstick 106:lla. ”Paras suksi ikinä! Toimii rinteessä, pehmeällä, loskalla, pyydassa, joka paikan höylä siis! Jos haluaa tykittelysuksen alamäkeen, ja riittävän kevyen ylämäkeen, tämä on se. Ominaisuudet ei vaan lopu kesken.” Jenni laskee 181cm Ripstickillä ja on itse 173cm pitkä. Pituus toimii kuulemma hyvin: ”Riittävä pyydaan ja tykittelyyn, mutta tosi leikkisä suksi, millä voi laskia missä vaan, ja minkä mittaista käännöstä tahansa.”

Evästauko Nyytin kanssa Norjassa keväällä 2019.

 

Jenni testasi viime keväänä ensimmäisen kerran Ibex 94 carbonia, mittana 177cm. Uusi tuttavuus oli positiivinen kokemus. ”Unelmasuksi pitkille skinnauksille, verttien keräilyyn, tai väsyneillä jaloilla. Tämä suksi yllätti minut todella positiivisesti suorituskyvyllään! Kesällä sai huoletta tykitellä menemään, vaikka mäki oli sulanu ja jäätyny vuorotellen. Ehdoton “jatkoon”!

Sen verran meni suksiarvostelut hehkutuksen puolelle, että ensi kerralla ajattelimme kysyä myös mahdollisia kehityskohteita.

 

Keitä ovat Jenni ja Jussi?

Jenni ja Jussi ovat vapaalaskupariskunta, joilla on useita kotimäkiä Euroopassa, mutta Suomessa näet heidät todennäköisimmin Pyhällä. Jenni opiskelee tällä hetkellä eläinlääketiedettä ja Jussi puolestaan opettaa seikkailukasvatusta Humanistisessa korkeakoulussa. Molemmat ovat intohimoisia vapaalaskijoita, mutta viihtyvät ulkona ympäri vuoden maastopyörän selässä tai kiipeilyvaljaissa kallion seinämällä. Seuratkaa heitä somessa ja inspiroitukaa!

https://www.instagram.com/jupehynn/

https://www.instagram.com/jennikaipainen/

 

Kategoriat: Laskettelu
Avainsanat: elan laskettelu ripstick tuotearvostelu vapaalasku