fbpx
Bollén Phantom linssi

Bollén Phantom linssi

25/11/2021

Näetkö hyvin rinteessä, vai koetko näkyvyyden haittaavan varmuutta käännöksissä? Erotatko lumen muodot hyvin, vai tuleeko kumpareet yllätyksenä? Entäpä kun sää muuttuu laskupäivän aikana, onko sinulla aina toiset lasit tai vaihtolinssi mukana rinteessä? Jos haluat ratkaista kerralla kaikki (no okei, suurimman osan) näkemisen haasteet laskettelussa, olet löytänyt tiesi tutkimaan tismalleen oikeaa linssiä! Bollén Phantomia.

Mikä on Phantom?

Phantom on Bollén tummuva linssi, joka antaa hyvän kontrastin ja korostaa lumen muotoja. Linssin tarkkuus on vertaansa vailla.

Linssin erinomaisuus perustuu kolmeen eri teknologiaan; Photocromic-teknologia tummentaa linssiä UV-valossa, Platinum suojaa linssiä huurtumiselta ja naarmuilta, ja NXT® (Trivex) puolestaan tekee linssistä perinteisiä linssejä kevyemmän ja optiikasta tarkemman. Lisäksi Trivex antaa linsseille paremman iskunkestävyyden.

Käytännössä tarvitset siis enää vaan yhdet laskulasit, joilla näet säästä riippumatta.

Jussin Hynninen ja nousu Phantom-linsseissä aurinkoisella säällä. Linssin peilipinta korostuu, kun linssi tummuu.

Hyödyt laskijalle

Bollén tiimilaskija Jenni Kaipainen pitää Phantom-linssin parhaana puolena sitä, että sama linssi toimii sekä Alpeilla että Suomessa, ja lisäksi kaikissa eri keleissä ja lämpötiloissa. “Lasi todella reagoi nopeasti valon muutoksiin, mikä on suuri etu esimerkiksi silloin, kun saman päivän aikana lasketaan etelän ja pohjoisen puolen rinteissä tai offareilla. Eri ilmansuunnissa valomäärän ero voi olla valtava, erityisesti alkutalvesta, kun valoa on muutenkin vähän tarjolla.”

Koko elämänsä eri olosuhteissa laskemista harrastanut Jenni sanoo, että Lapissa haasteena voi olla kaamosaika sekä keinovalon ja päivän valon vaihtelu. Paljon myös Norjassa laskeva Jenni tietää, että keli voi muuttua hetkessä kirkkaasta nolla-näkyvyyteen: “Näinä hetkinä on ihanaa, kun ei tarvitse murehtia, onko muistanut ottaa toisen linssin mukaan vai ei, vaan laskemista voi huoletta jatkaa Phantomit kasvoilla.”

Jenni Kaipainen laski Phantomilla sumussa Freekendissä 2020. Kuva: Teemu Kuisma

Valoon reagoiva

Photochromic-teknologian ansiosta linssi mukautuu kaikkiin valo-olosuhteisiin
20 sekunnissa. Näet hyvin siis varjoisissa kohdissa, kirkkaassa auringonpaisteessa ja huonommallakin kelillä. Linssi mukautuu, jotta sinun ei tarvitse.

Linssin tummuva ominaisuus ei sinänsä ole mikään uusi juttu, mutta Bollén Phantom on aiempaa kehittyneempi. LTS-teknologian (Low Temperature Sensitivity) ansiosta linssi vaalenee ja tummenee lämpötilasta huolimatta. Ei siis enää rapsakan pakkaspäivän ongelmaa, jossa perinteinen polykarbonaattilinssi tummuu pakkasen takia.

Kevyt ja iskunkestävä

NXT® on markkinoiden keveimpiä linssimateriaaleja. Se on 14 % perinteistä polykarbonaattilinssiä kevyempi, mikä takaa isojen ja suojaavienkien mallien käyttömukavuuden. NXT® linssi suojaa silmiäsi myös haaverin sattuessa. Se on iskunkestävä ja hyvin sietokykyinen kemikaaleille. Kestävyydestä kertoo se, että alunperin materiaalia on käytetty armeijan taisteluhelikoptereiden tuulilaseissa. Kyllä!

Phantom saatavilla useissa Bollén malleissa. Kuvassa Nevada.

Huippuoptiikka

NXT® linssi (trivex) on optiikaltaan erittäin tarkka, lähes lasilinssin optiikkaan verrattavissa. Linssin läpi on miellyttävä katsoa, näkymä tuntuu kirkkaalta, eikä lainkaan sumealta tai vääristävältä. Linssissä on myös täysi UVA/UVB suoja.

Linssistä on saatavilla neljä eri sävyä: Green Emerald, Fire red, Vermillon Blue, sekä puolipolarisoiva Phantom +. 

Phantom+

Phantom+ linssissä on lisäksi puolipolarisoiva ominaisuus. Se poistaa vaakaheijasteita lumelta, mutta näyttää silti jään heijasteet, jotta näet jäiset kohdat rinteessä. Eli lisäsuojaa turvallisuustekijät huomioiden.

Voit tarkastella Bollén Phantom-näkymään Instagramin filtterin läpi.

Testaa näkymä kotisohvaltasi!

Voit sovittaa Bollén Nevadat omille kasvoillesi, ja mikä siisteintä, voit tarkastella ympäristöäsi Phantom-linssin läpi puhelimellasi! Phantomin AR-filtteriin pääset tästä linkistä, jonka saat auki puhelimesi Instagram-sovelluksessa. Valitse selfiekamera Nevadan sovittamiseen ja toinen kamera eri Phantom-linssien läpi katsomiseen.

Katso lähin jälleenmyyjäsi.

Lue myös vinkit siihen, miten valita oikea linssi rinteeseen?

Kategoriat: Laskettelu, Optiikka
Avainsanat: bolle laskettelu phantom tummuvalinssi

1 Comment

  1. 25/11/2021

    […] Kun haluaa taata parhaan mahdollisen näkyvyyden säästä riippumatta, on UV-valossa tummuva linssi oikea valinta. Linssi reagoi UV-valon määrään ja tummuu tai vaalenee sään mukaan. Ominaisuus helpottaa pitkänä päivänä rinteessä. Sää saa vaihtua aurinkoisesta pilviseen, eikä tarvitse pysähtyä säätämään vaihtolinssien kanssa. Kerromme Bollén säähän mukautuvasta Phantom-linssistä täällä. […]

Comments are closed.