fbpx
Bollé VOLT+ kontrastilinssi

Bollé VOLT+ kontrastilinssi

29/10/2020

Ensimmäinen koskaan tekoälyn avulla kehitetty linssi korostaa värejä aivan uudella tavalla

Bollén uusi kontrastilinssi VOLT+ haastaa kilpailevat linssit aivan uudella tavalla. Ensimmäinen tekoälyn avulla kehitetty linssi arvioi yli 20 miljoonaa vaihtoehtoa, joista valikoitui yksi.

Tekoälyä komennettiin parantamaan värejä valikoivasti, korostamaan kontrasteja, säilyttämään valkoinen valkoisena sekä välttämään kaikkia tunnettuja kontrastilinssipatentteja. Tuloksena saatiin linssi, joka toistaa värit 15 % paremmin kuin paras kilpailija.

Olemme perinteisesti tottuneet siihen, että kontrastilinssi on pohjaväriltään punainen, oranssi tai toisinaan keltainen. Tämä myös vaikuttaa linssin läpi katsottuun värimaailmaan. Maailma muuttuu punaiseksi, mikä häiritsee toisia. Myös valkoiset pinnat muuttavat väriään. Bollén VOLT+ linssi on pohjaväriltään harmaa, eikä se muuta värimaailmaa – ei edes valkoisia.

Linssissä käytetään värisokeiden linsseistä tuttua teknologiaa. Siinä missä kontrastilinssit yleensä korostavat vain yhtä väriä ja muita värejä vähennetään, Bollé VOLT+ korostaa kaikkia värejä, sekä kylmiä että lämpimiä sävyjä. Linssin huippuominaisuudet viimeistelee polarisoiva ominaisuus. Kaikki VOLT+ linssit ovat polarsoivia, eli ne poistavat heijasteita esimerkiksi veden ja tien pinnasta.

Volt+ Ultraviolet linssi, malli Lightshifter. Tutustu valikoimaan verkkokaupassamme!

Miksi valita kontrastilinssi?

Aurinkolasien asiantuntijana jaksamme aina muistuttaa yhdestä asiasta: Aurinkolasien tarkoituksena ei ole ainoastaan suojata silmiä häikäisyltä ja haitallisesta UV-säteilyltä. Aurinkolasien tarkoituksena on myös parantaa näkemistä kirkkaissa valo-olosuhteissa.

Volt+ linssi saatavilla myös monikäyttöisiin Lifestyle-malleihin.

Bollé VOLT+ siis parantaa näkemistä. Linssin avulla erotat kannot juoksupolulla ja asfaltin railot pyörän selästä. Polarisoivan ominaisuuden ansiosta se sopii erinomaisesti myös vesille sekä autoiluun.

Uudet Volt+ linssit saatavilla Bollé aurinkolasien jälleenmyyjiltä sekä verkkokaupastamme.

Kategoriat: Optiikka
Avainsanat: aurinkolasit bolle kontrastilinssi volt+