fbpx

Tiesitkö?

Kaarevat urheilulasit saa omilla voimakkuuksilla!

Myös monitehot!

Tule tutustumaan urheilulaseihin!

Usein aktiivisille liikkujille tulee yllätyksenä, että myös kaareviin urheilulaseihin saa omat voimakkuudet. Me tarjoamme ne markkinoiden laajimmilla voimakkuusrajoilla, jopa -8 / +6. Käytännössä pystymme siis tarjoamaan ratkaisun 99 % silmälasien käyttäjistä. Myös monitehot ja prismakorjaukset!

Valikoimassamme on Bollén ja Cébén kaarevia urheilulaseja. Molemmat merkit ovat ranskalaisia ja niillä on pitkät perinteet. Pystymme vastaamaan hyvin lajikohtaisiin näkemisen haasteisiin ja edustamme maailman parhaita linssiteknologioita. Suunnistukseen suosittelemme Bollén Phantom-linssiä, joka reagoi valon määrään sekä parantaa kontrastia. Lisäksi linssissä on Platinum-pinta, joka ehkäisee huurtumista todella tehokkaasti.

Lue lisää Bollén Phantom-linssistä https://neonsun.fi/bolle-phantom-huipputeknologiaa-urheilunakemiseen/

Patentoitujen linssiteknologioiden ansiosta kaarevan mallin linssittäminen suuremmillakin voimakkuuksilla on mahdollista. Ennen tilaamista on tärkeää ymmärtää, millaisia ominaisuuksia kaarevilta linsseiltä voimakkuuksilla voi vaatia. Aluksi linssit voivat vaatia totuttelua, sillä niiden rakenne on erilainen kuin tavallisissa silmälaseissa. Tarkan näkemisen alue löytyy totuttelemalla, ja lopulta kartan luku sujuu kiinnittämättä asiaan lainkaan huomiota.

Lasien suositushinnat alkaa 545 eurosta. Hintaan vaikuttaa valitun kehysmallin lisäksi linssin tyyppi ja halutut lisäominaisuudet. Linssit valmistetaan aina mittatilaustyönä.

Lue niistä tarkemmin https://neonsun.fi/kaarevat-aurinkolasit-omilla-voimakkuuksilla/

Miten suunnistaja valitsee urheilulasit?

1. Mallin valinta on kenties tärkein asia.

Lasien pitää pysyä juostessa kasvoilla eikä ne saa valua nenältä, kun hikoilee.

Kannattaa valita mahdollisimman kevyt malli, jossa on kumiset tai silikoniset nenätallat ja aisanpäät, jolloin ne tarraavat ihoon kiinni. Kaareva malli suojaa silmiä oksilta sekä roskilta, ja on monikäyttöinen, esimerkiksi hyvin myös pyöräilyyn soveltuva malli. Katso kuitenkin, ettei malli istu liian tiiviisti kasvoillasi, etteivät linssit huurru helposti.

Vaikka laadukkaat sporttilinssit onkin käsitelty huurtumisen esto -pinnalla, paras tapa varmistaa asia on erilliset huurtumista ehkäisevät suihkeet ja liinat.

2. Valo-olosuhteet vaihtelevat päivän aikana paljon.

Erityisesti metsässä tarvitaan kontrastia eikä linssi saa olla liian tumma.

Kontrastia parantava linssi korostaa maaston korkeuseroja eli kiviä, kantoja ja kuoppia, jolloin näet paremmin minne astut.

Vaaleanpunainen ja keltainen linssi antaa hyvin kontrastia varjoisassa metsässä ja toimii myös hämärällä.

Toiset ratkaisevat asian vaihtolinssimallilla, joista toinen linssiparista on kirkas tai keltainen ja soveltuu iltaan, ja toinen aurinkolasilinssi, joka soveltuu aurinkoiseen päivään.

Erityisen suosittuja ovat UV:n mukaan tummuvat linssit, jotka soveltuvat kaikkiin valo-olosuhteisiin. Pirstoutumattomissa linsseissämme on myös oleofobinen eli likaa ja vettä hylkivä pinta.

3. Lasit päässä pitää pystyä lukemaan karttaa. 

Jos olet silmälasien käyttäjä, vaihtoehtoinasi on piilolinssit, looppi tai urheilulasit omilla voimakkuuksilla.

Loopin rajoite on siinä, että näet kartasta vain pieniä osia tarkasti kerrallaan.

Piilolinssien hyvä puoli on siinä, että ne eivät huurru, mutta ne eivät myöskään suojaa silmiä. Kaikki eivät myöskään voi käyttää piilareita, tai niiden käyttö on epämukavaa tai hankalaa.

Aikuisnäköisillä ei välttämättä ole löytynyt hyvin toimivaa monitehopiilolasia maaston- ja kartanluvun vaatimuksiin.

Omat voimakkuudet aurinkolaseissa ratkaisevat kaksi ongelmaa: sujuvan näkemisen suunnistaessa sekä silmien suojauksen.


Lue lisää juoksijan aurinkolaseista https://neonsun.fi/nain-juoksija-valitsee-aurinkolasit/

Mistä voi ostaa?

Bollén ja Cébén urheilulaseja voimakkuuksilla myy useat yksityiset optiikkaliikkeet sekä Silmäasema kautta maan.

Kun tilaat urheilulaseja omilla voimakkuuksilla, muista mainita optikollesi, että lasit tulevat suunnistukseen. Se vaikuttaa linssin mitoitukseen, eli mihin kohtaan lukualue tulee ja kuinka laaja lähialue linssiin valitaan.

Onko sinulla jo olemassa suosikkilasit, mutta niistä puuttuu omat voimakkuudet?

Olemme tuomassa Suomeen täysin uutta konseptia, jossa valmistamme usean eri merkin urheilulaseihin voimakkuudet. Ranskalaisen linssivalmistajan Metaopticsin kumppanina pystymme tarjoamaan markkinoiden laajimmat voimakkuusrajat. Lupauksemme onkin, että jos Metaoptics ei pysty linssejä valmistamaan, ei siihen pysty kukaan mukaan.

Käytännössä tarjoamme siis palvelua tilanteeseen, jossa suosikkimerkkisi ei tarjoa linssejä juuri sinun voimakkuuksillasi tai juuri sinun valitsemaasi malliin. Sinulla on jo kehys, johon me toimitamme linssit. 

Tule kuulemaan lisää. Nähdään Bollén teltalla Lakia-Jukolassa! Kaikille hyvää kisamenestystä!