fbpx
Metaoptics-linssi voimakkuuksilla omiin urheilulaseihisi

Metaoptics-linssi voimakkuuksilla omiin urheilulaseihisi

05/06/2024

Onko sinulla suosikki urheilulasit, mutta et ole saanut niihin voimakkuuksia? 

Myös kaarevat urheiluaurinkolasit on mahdollista valmistaa omilla voimakkuuksilla. Törmäämme usein olettamukseen, ettei kaarevia tai isoja urheilulaseja saisi omilla voimakkuuksilla. Nyt on aika oikoa oletukset!

Pähkinänkuoressa

Tuomme Suomen markkinoille uuden Metaoptics-urheilulinssin. Tarjoamme markkinoiden laajimmat voimakkuusrajat kaareviin urheiluaurinkolaseihin. Valmistamme tunnettujen merkkien suosikkimalleihin linssit sellaisilla voimakkuuksilla, joita brändien omissa valikoimissa ei ole tarjolla.

Lähtökohtaisesti voimakkuusrajat ovat +6 / -7 (cyl. -4), mutta pystymme tarjoamaan ratkaisut myös tätä suurempiin voimakkuuksiin. Valmistamme myös monitehot ja prismakorjaukset.

Tavoitteenamme on tehdä mahdottomasta mahdollista! Jos sinulla on suuret voimakkuudet ja tarvitset suojaavat urheilulasit pyöräilyyn, juoksuun, hiihtämiseen, golffiin, vesille tai mihin tahansa lajiin, hyödyt todennäköisesti tarjonnastamme tavalla, jota optikkoliikkeet eivät aiemmin ole voineet sinulle tarjota.

Mitä malleja voi linssittää omilla voimakkuuksilla?

Käytännössä homma toimii niin, että sinulla on jo urheiluaurinkolasit itselläsi tai uusi malli jo valittuna. Me valmistamme niihin sitten linssit voimakkuuksilla.

Kaikki aurinkolasimerkit eivät tarjoa pleksimalleihinsa voimakkuuksia tai niiden voimakkuusrajat ovat sen verran kapeat, etteivät ne palvele kaikkia silmälasin käyttäjiä. Ranskalainen linssikumppanimme Metaoptics on valmistanut jo 3 500 linssiparia huomatessaan tämän tarpeen markkinoilla. 

Metaopticsin linssittämien merkkien ja mallien valikoima kasvaa koko ajan. Valikoimaan kuuluu vaihtolinssimalleja sekä yhtenäisen linssin pleksimalleja monilta merkeiltä, kuten Oakley, Julbo, Poc ja Rudy Project. 

Erona tuplalinssimalleissa ja pleksimalleissa on tapa, miten voimakkuudet linssiin valmistetaan. Tuplalinsseissä voimakkuus on mahdollista hioa suoraan linssiin, mutta pleksimalleissa voimakkuus hiotaan inserttiin, joka kiinnitetään pleksiin tehtyyn linssiaukkoon.

Aurinkolaseja Metaoptics linsseillä

Kuva: Pleksimalli (vasen), tuplalinssillä (oikea).

Kaarevien linssien teknologia

Linssien alkuperäistä voimakkuutta mukautetaan, jotta suurtenkin voimakkuuksien valmistaminen olisi mahdollista. Muutos kompensoi kaarevuuteen, kallistuskulmaan sekä linssin ja silmän etäisyyteen liittyvää kuvautumisen muutosta.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että linssissä on edessä tarkan näkemisen alue ja linssin reuna-alueella niin sanottu siirtymävyöhyke, jossa kaarevuutta optimoidaan linssin paksuuden vähentämiseksi välttäen samalla “kuvan hyppäämistä”. 

Tämä takaa visuaalisen suorituskyvyn ja turvallisuuden, mutta vaatii ensin totuttelua linssiin, sillä teknologia on erilainen kuin silmälaseissa. Käytännössä voi olla, että sivulle katsoessa pitää kääntää päätään pelkän katseen kääntämiseen sijaan. 

Totuttelujakson jälkeen aivot oppivat kaareviin linsseihin. Tiedämme tämän Bollén ja Cébén kaarevien aurinkolasien valmistajana jo yli 10 000 myydyn linssiparin kokemuksella!

Linssin valinta tehdään lajin mukaan

Metaoptics maantiepyöräilijä

Metaopticsin linssivalikoimaan kuuluu monipuolisesti linssejä erilaisilla ominaisuuksilla. Harmaalla pohjavärillä linssit muuttavat ympäristön värimaailmaa mahdollisimman vähän. Ruskeasta linssistä saat hyvää kontrastia esimerkiksi golf-kentän pinnan muotojen hahmottamiseen. 

Polarisoiva linssi on hyödyllinen vesilajeissa, sillä se poistaa heijasteita veden pinnasta ja ehkäisee silmien väsymistä kirkkaana päivänä vesillä. Tummuva linssi puolestaan tekee laseistasi hyvin monikäyttöiset, kun linssi mukautuu ympäröivään UV:n määrään ollen tummempi aurinkoisena päivänä ja toisaalta päästäen enemmän valoa läpi, kun aurinko on pilvessä tai alkaa laskea kesken pyöräilylenkin. 

Metaoptics valmistaa linssit myös monitehoisena ja tarjoaa kolmea erilaista monitehoprofiilia. Linssiksi valitaan joko yleiskäyttöön sopivat tai sitten nimenomaan lajisi perusteella parhaiten toimiva profiili. Oli kyse sitten golfista, maastojuoksusta, pyöräilystä tai vaikkapa hiihdosta.

Valikoimasta löytyy todennäköisesti linssi sinunkin lajiisi!

Minkä hintaluokan linssejä tarjoamme?

Linssien hintahaitari on laaja. Hinnat alkavat 289 eurosta ja arvokkain linssi maksaa 1 007 euroa. Hintaan vaikuttaa useampi tekijä: Onko aurinkolaseissasi linssipari vai yhtenäinen pleksi? Valmistetaanko yksitehot vai monitehot? Entä millaisia ominaisuuksia toivot linssiin: tummuva tai polarisoiva ominaisuus, takapinnalle heijastuksen esto, ehkä haluat tyylikkään peilipinnan? Jos voimakkuutesi ylittävät annetut voimakkuusrajat, vaikuttaa sekin linssin hintaan, sillä voimakkuudet ylittävät linssit valmistetaan eri indexin linsseillä.

Muutamia esimerkkihintoja:

  • Yksiteholinssipari perus aurinkolasilinsseillä ilman lisäominaisuuksia 341 euroa
  • Yksiteholinssipari tummuvalla ominaisuudella 573 euroa
  • Moniteholinssi pleksimalliin polarisoivalla ominaisuudella 902 euroa

Jälleenmyyjät

Rakennamme parhaillaan jälleenmyyjäverkostoa Suomeen. Kysy tuotteesta optikoltasi tai ole yhteydessä meihin!

Neonsun Oy, p. 03 6127 222, [email protected] . Katso kaikki yhteystietomme tästä.

Kategoriat: Optiikka, polkujuoksu, Pyöräily, Uncategorized