Kuvittele yleinen tilanne autoillessa, kun äsken sateesta kastunut asfaltti alkaa kiiltää ja häikäistä silmiä sateen väistyttyä auringon tieltä. Tai kun järvellä tähystät veteen, etkä auringon paistaessa näe vedenpinnan alapuolelle. Ja aurinkoisena päivänä ladulla hanki heijastaa kirkkaasti auringonvalon silmiisi saaden ne tuntumaan väsyneiltä. Polarisoiva linssi poistaa vaakaheijasteita pinnoilta.
Polarisoiva linssi soveltuu hyvin autolla ajamiseen. Myös vesillä liikuttaessa ja esimerkiksi kalastaessa niistä on erityistä hyötyä, kun ominaisuus auttaa näkemään vedenpinnan alapuolelle. Usein myös migreenistä kärsivät henkilöt kertovat kokevansa polarisoivan linssin hyväksi.
Polarisoiva linssi ei kuitenkaan ole automaattisesti oikea valinta, esimerkiksi lentäjien tulee käyttää polarisoimattomia linssejä. Polarisoiva linssi saattaa estää joidenkin näyttöjen näkemisen. Tämä johtuu siitä, että joissain näytöissä on polarisointi vastakkaisessa suunnassa kuin aurinkolasilinsseissä. Polarisoidut linssit päästävät vain osan säteistä lävitseen, joko pystysuunnassa tai vaakasuunnassa. Kun vastakkaisen suuntaiset polarisoivat linssit asetetaan päällekkäin, estävät ne säteet molemmista suunnista, jolloin linssin läpi ei pysty näkemään. Aurinkolaseja valittaessa onkin perusteltua testata lasit niiden näyttöjen kanssa, joita tarvitsee aurinkolaseilla nähdä, esimerkiksi puhelimen, navin tai kameran kanssa. Toisissa lajeissa heijastuvasta valosta saadaan tärkeää informaatiota ympäristöstä, esimerkiksi laskettelurinteessä polarisoimaton linssi näyttää paremmin, missä on jäätä päästäen siitä syntyvän heijastuksen kirkkaammin esille.
Useat polarisoivia linssejä käyttävistä eivät kuitenkaan suostu enää ominaisuudesta luopumaan. Polarisoiva ominaisuus tekee usein näkemisestä miellyttävämpää juuri sen heijastuksia poistavan ominaisuuden vuoksi. Teimme alkuvuodesta Näe 2018 päivillä lyhyen videon, jossa näytämme demo-työkalun avulla tavallisen ja polarisoivan aurinkolasilinssin eron. Se todella on silmin nähtävä!